Support

Vedhæfte fil til forum-post

Dette kan give problemer. Prøv at følge denne opskrift.

 1. Skriv din post færdig. Lav et ekstra linieskift i bunden.
 2. Tryk "add file" i boksen under redigeringsvinduet.
 3. Vælg din fil
 4. Tryk "Insert"
 5. Der dukker nu en html-kode op i din post, som indsætter filen. Lav et ekstra linieskift efter denne kode.
 6. Tryk "Submit"

Video i powerpoints

I DCS-foredragene her på siden benyttes så vidt muligt .wmv-formatet encodet med Windows Media Video 8-codecen. Der benyttes ikke embedded video, som Powerpoint 2010 giver mulighed for, da filstørrelsen bliver meget stor, og vi ønsker at give mulighed for at downloade foredragene uden videoerne.

Når et powerpoint-foredrag skal standardiseres benyttes denne fremgangsmåde:

Læs mere: Video i powerpoints

Videokonvertering

Da ekkokardiografiske videoer er meget korte, er det ikke alle videokonverterinsprogrammer, der er lige gode. Et effektivt program til konvertering af ekkokardiografiske clips er OGG Video Converter, som kan batch-konvertere til og fra de vigtigste formater.

Indstil konverteringen til at foregå ved høj framerate, 60-100 Hz afhængigt af formatet. Bitrate og aspectratio kan stå på "auto".

Opdatering: Desværre er OGG Video Converter ikke længere gratis. Et alternativ er Any Video Converter.

Log-in på ekkokardiografi.dk?

Log-in på ekkokardiografi.dk benyttes i øjeblikket af hjemmesidens redaktion og DCS' arbejdsgruppe vedr. ekkokardiografi. Alle med adgang har modtaget email med information om brugerid - de fleste er oprettet med samme id og password som til cardio.dk. Log-in giver bl.a. adgang til hjemmesidens diskussionsforum.

Alle godkendte artikler er som tidligere frit offentligt tilgængelige.

Det planlægges at udvide antallet af brugere med log-in til hjemmesiden, i takt med at hjemmesiden udvides med mere bruger-genereret indhold. Disse ændringer vil blive annonceret på forsiden.

Opdatér din browser!

Hvis videoerne på ekkokardiografi.dk ikke vises, kan det skyldes, at du bruger en ældre browser, der ikke understøtter den metode, vi benytter til afspilning direkte i browservinduet (html5's <video> tag, for de teknisk interesserede). Internet Explorer skal være mindst version 9 for at dette fungerer.

Løsningen på problemet er simpelt: Opdatér din browser.

Hvis du benytter Windows XP (som ikke kan køre IE9), eller hvis du er på en institution, der ikke tillader manuel opdatering af Internet Explorer, kan du prøve at installere en anden browser, fx Firefox, Chrome eller Safari, og benytte den.

For tidligere browserversioner er en alternativ løsning at opdatere Flash, idet hjemmesiden vil forsøge at afspille videoen via Flash, hvis direkte afspilning ikke er understøttet.

Afspille videoer i fuld skærm

Denne funktion understøttes ikke altid, det afhænger af den installerede browser. Nye versioner af ChromeSafari og Firefox understøtter fuld skærm, og hvis videoen afspilles via Flash (ældre browserversioner), vil fuld skærm også være en mulighed.

I stedet kan videoen højreklikkes og downloades, og derefter afspilles i fuld-skærm via en videoafspiller på computeren.

Videoformater på ekkokardiografi.dk

Vi tilstræber os på at gøre ekkokardiografi.dk browser- og operativsystemuafhængigt. Da der ikke findes en universelt anerkendt standard for video på nettet, er videoclips lagt i 3 formater på hjemmesiden:

 • .mp4 kodet med H.264/MPEG-4 AVC
  • Understøttes bl.a. af Microsoft IE9+ og Apple Safari (inkl. IPhone/IPad)
 • .ogg kodet med Theora
  • Understøttes bl.a. af Firefox
 • .webm kodet med Vp8
  • Understøttes bl.a. af Google Chrome

Browseren vil selv vælge det mest passende format at afspille. Det er vigtigt at benytte en opdateret browser.

Hvis browseren ikke understøtter html5-video, vil den forsøge at afspille .mp4-filen med Flash (computerens Flash-version skal være opdateret). Det medfører desværre en mere hakkende afspilning, så det anbefales at benytte den ovenstående løsning.

For videoer i powerpoints her på siden må vi holde os til Microsoft-kompatible formater.

Repeat-forever med Firefox

Ældre versioner af Firefox understøtter ikke "loop" funktionen på denne hjemmesides videoer. For at få det til at virke, skal der installeres et add-on:

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/media-loop-45730/

Opdateret: Nye versioner af Firefox looper videoerne korrekt.